Μία Ταξική/Τοξική «δικαιοσύνη» και ένα αστικό κράτος τα βάζουν με μία ανυπεράσπιστη καθαρίστρια. Όμως ΔΕΝ υπολόγισαν ΕΜάΣ όλους και όλες!

#ελεύθερα_γάντια
#elefthera_gantia
«Προσυπογράφω 
το κείμενο υποστήριξης για την 
απελευθέρωση της καθαρίστριας 
από τις φυλακές Θήβας.
22-11-2018 Κ.Π.»

Καλοπροαίρετα γράψαμε αυτό το σχόλιο παρακάτω στο κοινό κείμενο που έγραψαν οι τρεις ιστοσελίδες του Ημεροδρόμου, της Ελληνοφρένειας και του The Press Project για την καθαρίστρια η οποία φυλακίστηκε για δέκα χρόνια χωρίς αναστολή επειδή πήγε πλαστό απολυτήριο δημοτικού κατά τον διορισμό της ενώ είχε τελειώσει μέχρι την Πέμπτη τάξη του δημοτικού!

Πραγματικά χάνεις τα λόγια σου με τέτοιες ειδήσεις όταν βλέπεις:
– το ίδιο επίσημο ελληνικό κράτος και οι πυλώνες του (όπως είναι αυτοί όλων των διαδοχικά κυβερνήσεων επί των μνημονίων, συνολικά το νομοθετικό σώμα και το δικαστικό σώμα, η υποτίθεται ανεξάρτητη δικαιοσύνη) να παραβιάζει κατάφωρα το ελληνικό σύνταγμα υπέρ του τραπεζοπιστωτικού συστήματος ντόπιου και ευρωπαϊκού φτωχοποιώντας το λαό (μετανάστευση, αυτοκτονίες, αρπαγή σπιτιών, κτλ)
– χιλιάδες και εκατομμύρια ευρώ να χάνονται σε τσέπες πολιτικών και ημετέρων και να μένουν οι πάντες ατιμώρητοι
– όταν, όταν, όταν…

Ένας ατελείωτος κατάλογος ρεμούλας, μίζας και αρπαχτής, ας το ξεκινήσουμε από την μεταπολίτευση και μετά, και η μόνη αλλαγή είναι το εξωτερικό ρεύμα και οι δονήσεις που αυτό προκαλεί στο εσωτερικό της χώρας καθώς το εγχώριο πολιτικό σύστημα (στην συντριπτική πλειοψηφία του βέβαια) παρέα με το αστικό ελληνικό κράτος συντάσσεται με το «ευρωπαϊκό» και ιμπεριαλιστικό «ιδεώδες» ως πειθήνιο όργανο στο πολυπλόκαμο καπιταλιστικό παγκόσμιο σύστημα, δημιουργώντας σήμερα μία χώρα καρικατούρα, μία χώρα υποταγμένη και εξαθλιωμένη στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.


Έτσι μια ωραία πρωία εφαρμόζοντας κατά το δοκούν το γράμμα του νόμου με απύθμενη, απίθανη και άκρατη αυστηρότητα στέλνουν στην φυλακή για δέκα χρόνια χωρίς αναστολή μία καθαρίστρια επειδή ήθελε να ταΐσει την οικογένεια της με μία από τις πιο σεβάσμιες και τίμιες εργασίες που υπάρχουν: αυτής και αυτού που μαζεύουν και καθαρίζουν τις δικές μας βρομιές, του εργαζόμενου (σε όποιο στάδιο) στην καθαριότητα.


Τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό για κλείσιμο:
#ελεύθερα_γάντια

Το προσωπικό σχόλιο μας στις αντίστοιχες σελίδες τους, των ιστοσελίδων παραπάνω, στο facebook:

«Προσυπογράφω.


Μία με έπιασα να συγκινούμε εμφανώς με την κατάρρευση του «κατηγορητηρίου» για τον Ζακ από τους δημοσιοκάφρους, τους νοικοκυροΤαλιμπάν, τους ένστολουςΦονιάδες και τον σημερινό ελληνικό Φασιστικό-Ρατσιστικό εσμό που ανθεί ξανά στον τόπο.
Τώρα πάλι τα ίδια με την καθαρίστρια. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτή την ξεκάθαρα Ταξική επίθεση εναντίον της μάνας μου, της γειτόνισσας μου, της συναδέλφισσας μου, της αδελφής μου, της γυναίκας από την διπλανή (Ταξική) πόρτα.


Μία καλοπροαίρετη πρόταση μόνο.
Στο κείμενο αν γινόταν να συμπληρωθεί πως:
«Προτείνουμε επίσης την επιείκεια στο γράμμα του νόμου (λόγου της ιδιαιτερότητας της κατάστασης) και να ξαναπροσληφθεί στην δουλειά της η εν λόγω γυναίκα, ή στο δήμο της περιοχής της, με τον όρο για ένα χρόνο να κάνει κοινωφελή εργασία ως καθαρίστρια μία ώρα την ημέρα και για πέντε μέρες την εβδομάδα σε ένα σχολείο πλησίον του τόπου κατοικίας της.»

Το κοινό κείμενο:

Να απελευθερωθεί η καθαρίστρια – Να παρέμβει ο Προκόπης Παυλόπουλος
Πρωτοβουλία «ThePressProject» – «Ελληνοφρένεια» – «Ημεροδρόμος»

Μια καθαρίστρια δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη. Χωρίς αναστολή. Βρίσκεται, ήδη, στις φυλακές Θήβας. Το έγκλημα ξεκίνησε πριν από περίπου σαράντα χρόνια όταν ένα κορίτσι δέκα χρονών πήγαινε στην Ε’ Δημοτικού. Είχε οκτώ αδέρφια, ήταν από φτωχή οικογένεια, μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σχολείο, δεν τέλειωσε καν το Δημοτικό. Αυτό το κορίτσι όταν έγινε 29 χρονών, έγγαμη με σύζυγο ανάπηρο κατά 67%, μητέρα δυο παιδιών, παραποίησε το χαρτί του απολυτηρίου της προκειμένου να μπορέσει να προσληφθεί ως καθαρίστρια στον Δήμο. Έγραψε – ψευδώς – ότι είχε τελειώσει την Στ’ Δημοτικού. Αυτή είναι η γυναίκα που σήμερα βρίσκεται στις φυλακές.

Το γράμμα του νόμου λέει ότι η καθαρίστρια καταχράστηκε δημόσιο χρήμα (αυτός είναι ο νόμος με τον οποίον καταδικάστηκε), διότι πληρωνόταν χωρίς να διαθέτει τα τυπικά προσόντα που θα καθιστούσαν νόμιμη την πρόσληψή της. Οι «Ιαβέρηδες» πάντα σε κάποιο νόμο πατούν για να διώκουν τους «Αγιάννηδες».

Ας το ξεκαθαρίσουμε: Κανένα μεγάλο έγκλημα δεν μπορεί να αθωώνει μικρότερες παραβιάσεις του νόμου. Το ότι υπάρχουν μεγαλοαπατεώνες που κυκλοφορούν ελεύθεροι, δεν σημαίνει ότι μπορεί κανείς να τους επικαλεστεί για να αθωωθεί μια μικρότερης κλίμακας απάτη. Πράγματι.

Εκείνο, όμως, που ταυτόχρονα θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί οι «Ιαβέρηδες» (αν δεν ήταν τέτοιοι) είναι ότι: Αυτή η γυναίκα που δεν μπόρεσε να πάει σχολείο (και που πάει τώρα σχολείο γιατί δεν μπορούσε όταν ήταν παιδί) δούλεψε σκληρά. Και ευσυνείδητα. Δεν έθεσε κανενός τη ζωή σε κίνδυνο. Δεν πλαστογράφησε ένα πτυχίο που θα την έκανε επικίνδυνη κατά την άσκηση των καθηκόντων της. Αν όλα αυτά συνιστούν «κατάχρηση του δημοσίου χρήματος», τότε δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης.

Αν το «νόμιμο και ηθικό» του συστήματος του ταξικού καταναγκασμού επιβάλλει η καθαρίστρια να τιμωρηθεί με δέκα χρόνια φυλάκιση για αυτό που έκανε, τότε η καταδίκη αυτής της «νομιμότητας» και αυτής της «ηθικής» καθίσταται υποχρέωση. Η αλληλεγγύη της κοινωνίας στα θύματα της «τυραννίας» καθίσταται καθήκον για τους λόγους που περιέγραφε ο Μοντεσκιέ: «Δεν υπάρχει σκληρότερη τυραννία από εκείνη που διενεργείται κάτω από τη σκιά των νόμων και τα προσχήματα της Δικαιοσύνης». Αποτελεί στοιχειώδες να ξανασκεφτούμε ως κοινωνία και τον νόμο και την ηθική του ώστε να διεκδικήσουμε μια λύση που να εξασφαλίζει ότι αυτή η γυναίκα δεν θα τιμωρηθεί για τη δυστυχία της με περισσότερη δυστυχία.

Επαναλαμβάνουμε: Δεν είναι βάσιμο επιχείρημα ότι και άλλοι παρανομούν, και μάλιστα χειρότερα. Όμως αν δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση η δυσαναλογία μεταξύ παραβατικότητας και ποινής ξεπερνάει κάθε αρρωστημένη φαντασία, τότε γινόμαστε συνένοχοι εκείνων που στην ουσία «εκδικούνται» την καθαρίστρια για τη φτώχεια της. Όσο κι αν λέμε ότι καμιά παρανομία δεν δικαιολογεί κι άλλες παρανομίες, η ιδέα ότι σε μια χώρα με τόσο ελαστική δικαιοσύνη απέναντι στις παρασπονδίες των ισχυρών, πληρώνει τόσο ακριβό τίμημα μια γυναίκα τόσο αδύναμη, είναι εξοργιστική.

H φυλάκιση της καθαρίστριας καθρεφτίζει το «δίκαιο» του συστήματος της εκμετάλλευσης που την φυλάκισε. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι αποκαθίσταται η «τιμή» αυτού του συστήματος. Είναι ζήτημα τιμής, όμως, με ύψιστη συμβολική σημασία να απαιτήσουμε άμεση άρση αυτής της νέας προσβολής στο αίσθημα δικαιοσύνης όλων μας.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ.Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει. Τον καλούμε να ασκήσει όλες τις δυνατότητες που απορρέουν από την θεσμική του θέση στην κατεύθυνση της απονομής χάριτος στην καθαρίστρια. Όχι από μεγαθυμία. Από υποχρέωση.

Καλούμε το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης να βρει, να διαμορφώσει, να επιλέξει τον νομικό τρόπο και την θεσμική διαδικασία ώστε αυτή η γυναίκα να βγει, άμεσα, από τη φυλακή.

Το «ThePressProject», η «Ελληνοφρένεια» και ο «Ημεροδρόμος», με αυτήν την ταυτόχρονη δημοσίευση από τις ιστοσελίδες μας, ζητούμε από τους αναγνώστες μας να διακινήσετε το παραπάνω κείμενο, να το υπογράψετε και να ενώσετε μαζί μας τη φωνή σας προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η εξωφρενική αδικία.

Όλοι θυμόμαστε τη διαβόητη φράση του τέως υπουργού ότι «το νόμιμον είναι και ηθικόν». Είχε θεωρηθεί προκλητική διότι περιέγραφε μια διαδικασία που θα οδηγούσε σε νομότυπες ατασθαλίες, για τις οποίες ο δράστης θα παρέμενε δικαιωματικά ατιμώρητος, αφού δεν θα είχε από τυπική άποψη παραβιάσει τον νόμο. Εδώ πρόκειται για την ανάποδη περίπτωση: Το νόμιμον δεν είναι ηθικόν, διότι το νόμιμον εδώ τσακίζει μια γυναίκα στην οποία οφείλουμε μόνο σεβασμό και τύψεις, γιατί δεν μπόρεσε να μορφωθεί, γιατί δεν μπόρεσε να βρει μια δουλειά χωρίς να αναγκαστεί να παραποιήσει το χαρτί του Δημοτικού, και πάνω απ’ όλα γιατί βρίσκεται σήμερα στη φυλακή για τους παραπάνω λόγους.

Ζητούμε να βρεθεί ο τρόπος η γυναίκα αυτή να επιστρέψει στο σπίτι της, να αποκατασταθεί η σοκαριστική αδικία που εξακολουθεί να συμβαίνει στη ζωή της.

υπογραφές
Ημεροδρόμος
ThePressProject
Ελληνοφρένεια

Το ψήφισμα στο Avaaz:
Να απελευθερωθεί η καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή για πλαστό απολυτήριο Δημοτικού
Υπογράψτε το Ψήφισμα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s